Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Żelatyna 10 g - Środek klarujący

  • 7.90zł

  • Marka: Arauner-Kitzingen
  • |
  • Model: Klarowanie wina
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie




Żelatyna jest stosowana jako środek klarujący w sokach, moszczach i winach. 

Skutecznie usuwa zmętnienia garbnikowe i barwnikowe

Jeśli twoje wino domowe jest mętne i chcesz przyśpieszyć proces klarowania żelatyna jest środkiem wspomagającym proces opadania osadów. 

Żelatynę można stosować również przy klarowaniu piw domowej produkcji. 

Klarowanie piwa żelatyną wydłuża refermentację w butelce o 2 tygodnie. 

Sposób użycia i zastosowanie: 

Dawkowanie:  1-2g / 10 litrów wina, piwa

Stosuje się w postaci 1% roztworu : 2g żelatyny rozpuścić w 200ml ciepłej wody. Po dodaniu dokładnie wymieszać , pozostawić do samoczynnego wyklarowania. W przypadku niezadowalających rezultatów zwiększyć dawkę. Po wyklarowaniu wykonać zlanie znad osadu.


Powiązane produkty

Środek Klarujący - Spirit Ferm Super Klar 24h

Środek Klarujący - Spirit Ferm Super Klar 24h

Środek Klarujący na 25 litrów.Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie desty..

(1)

7.22zł

Winoklar 10g/10L - Klarowin

Winoklar 10g/10L - Klarowin

    Środek do klarowania win i zacierów.  Proces klarowania konieczny j..

2.50zł

Agar-agar 10g - Środek klarujący

Agar-agar 10g - Środek klarujący

Agar Agar stosowany w produkcji win domowych sproszkowany środek klarujący z alg morskich, który usu..

(2)

14.90zł

Kiselsol 15 %, 10 ml - Zol krzemionkowy

Kiselsol 15 %, 10 ml - Zol krzemionkowy

Środek stosowany do klarowania win i soków. Dodany do trunku po zakończeniu fermentacji i oddzi..

(1)

12.90zł

Kiselsol 15 %, 100 ml - Zol krzemionkowy

Kiselsol 15 %, 100 ml - Zol krzemionkowy

Środek stosowany do klarowania win i soków. Dodany do trunku po zakończeniu fermentacji i oddzi..

39.00zł

Recenzje (0)

Brak recenzji dla tego produktu.


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: Klarowin, winoklar, klarowanie wina, filtrowanie wina,