Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Żelatyna jest stosowana jako środek klarujący w sokach, moszczach i winach.
Skutecznie usuwa zmętnienia garbnikowe i barwnikowe
Jeśli twoje wino domowe jest mętne i chcesz przyśpieszyć proces klarowania żelatyna jest środkiem wspomagającym proces opadania osadów.
Żelatynę można stosować również przy klarowaniu piw domowej produkcji.
Klarowanie piwa żelatyną wydłuża refermentację w butelce o 2 tygodnie.
Sposób użycia i zastosowanie:
Dawkowanie: 1-2g / 10 litrów wina, piwa
Stosuje się w postaci 1% roztworu : 2g żelatyny rozpuścić w 200ml ciepłej wody. Po dodaniu dokładnie wymieszać , pozostawić do samoczynnego wyklarowania. W przypadku niezadowalających rezultatów zwiększyć dawkę. Po wyklarowaniu wykonać zlanie znad osadu.
Środek Klarujący na 25 litrów.Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie desty..
7.22zł
Środek do klarowania win i zacierów. Proces klarowania konieczny j..
2.50zł
Agar Agar stosowany w produkcji win domowych sproszkowany środek klarujący z alg morskich, który usu..
14.90zł
Środek stosowany do klarowania win i soków. Dodany do trunku po zakończeniu fermentacji i oddzi..
12.90zł
39.00zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: Klarowin, winoklar, klarowanie wina, filtrowanie wina,