Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Witamina C do wina 10g

  • 8.60zł

  • Marka: Arauner-Kitzingen
  • |
  • Model: Kwas askorbinowy
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie




Witamina C jest przeciwutleniaczem i stosowana w produkcji wina domowego stabilizuje barwę i klarowność butelkowanego wina oraz poprawia jego aromat.

Kwas askorbinowy dodać do sklarowanego wina, tuż przed butelkowaniem, w ilości 10 g/100 L (dzielić proporcjonalnie do ilości wina). Dzięki dodatkowi witaminy C możemy zredukować ilość pirosiarczynu potasu o 30 %. 

Kwas askorbinowy jest również stosowany do witaminizacji (wzbogacania w witaminę C) środków spożywczych i napojów.

Opakowanie 10g wystarcza na 100 litrów wina. 

Powiązane produkty

Pożywka do drożdży 10g - Spirit Ferm

Pożywka do drożdży 10g - Spirit Ferm

Uniwersalna pożywka winiarska z wit. B. Pożywkę dodajemy do nastawu wina razem z drożdżami..

3.50zł

Pirosiarczyn potasu 10g

Pirosiarczyn potasu 10g

    Pirosiarczyn potasu 10g E224 - K2S2O5 powszechnie stos..

2.50zł

Drożdże Bioferm do win aromatycznych

Drożdże Bioferm do win aromatycznych

    Suche drożdże aktywne do fermentacji win bardzo aromatycznych.  Wytwarzaj..

11.90zł

Recenzje (0)

Brak recenzji dla tego produktu.


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: wit c, kwas askorbinowy, konserwant, przeciwutleniacz do wina