Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Witamina C jest przeciwutleniaczem i stosowana w produkcji wina domowego stabilizuje barwę i klarowność butelkowanego wina oraz poprawia jego aromat.
Kwas askorbinowy dodać do sklarowanego wina, tuż przed butelkowaniem, w ilości 10 g/100 L (dzielić proporcjonalnie do ilości wina). Dzięki dodatkowi witaminy C możemy zredukować ilość pirosiarczynu potasu o 30 %.
Kwas askorbinowy jest również stosowany do witaminizacji (wzbogacania w witaminę C) środków spożywczych i napojów.
Opakowanie 10g wystarcza na 100 litrów wina.
Uniwersalna pożywka winiarska z wit. B. Pożywkę dodajemy do nastawu wina razem z drożdżami..
3.50zł
Pirosiarczyn potasu 10g E224 - K2S2O5 powszechnie stos..
2.50zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji win bardzo aromatycznych. Wytwarzaj..
11.90zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: wit c, kwas askorbinowy, konserwant, przeciwutleniacz do wina