Moje konto | Witamy! Załóż konto lub
Sorting: 15 | 30 | 45

Sznurek wędliniarski

Wyrób wędliny to wybór odpowiedniego mięsa, przypraw i przygotowanie marynaty. Te elementy wpływają na ostateczny smak i zapach szynki. Natomiast za walory estetyczne odpowiada między innymi właściwy sposób uformowania wędliny.
Pożądany wygląd szynki można osiągnąć dzięki zasznurowaniu surowego mięsa w taki sposób, aby nabrało ono kształtu wędliny. Związanie mięsa przed wędzeniem umożliwia siatka lub sznurek wędliniarski. Czytaj więcej...

Wiążąc jeszcze surowe mięso sprawiamy, że zachowuje ono jednorodną i wybraną przez nas formę podczas wędzenia i po jego zakończeniu.
Sznurek wędliniarski może być używany nie tylko w procesie wędzenia, świetnie nadaje się także do parzenia, pieczenia i wiązania różnych mięs i wędlin. Wykonany jest z przędzy bawełnianej i posiada atest gwarantujący bezpieczeństwo w kontakcie z żywnością.
W zależności od tego jaką liczbę wędlin zamierzasz przygotować oraz do czego chcesz wykorzystać szpagat wędliniarski możesz potrzebować mniej lub więcej sznurka. W Czerwonym Grzybku mamy tego świadomość, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie sznurki o różnej długości.


Sznurek wędliniarski - 80 metrów

Szpagat wędliniarski świetnie nadaje się do wędzenie, parzenia i wiązania różnych mięs i wędlin.&nbs..

7.90zł

Sznurek wędliniarski - 400 metrów

Szpagat wędliniarski świetnie nadaje się do wędzenie, parzenia i wiązania różnych mięs i wędlin.&nbs..

19.00zł

Wyświetlanie 1 do 2 z 2 (1 stron)