Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Wędzenie Mięs

Domowa produkcja wędlin zjednuje sobie coraz liczniejszą rzeszę zwolenników. Każdy, kto choć raz spróbuje wytworzyć szynkę samodzielnie poczuje tak znaczącą różnicę w smaku, że niechętnie będzie wracał do wędlin kupowanych w sklepie. Na ostateczny smak wędliny czy kiełbasy ma wpływ wiele czynników: począwszy od wyboru rodzaju mięsa, po marynatę i przyprawy, aż po gatunek drewna, nad którym odbywało się wędzenie mięsa. Czytaj więcej...


Jeśli chcesz w domowych warunkach przygotować własną szynkę, polędwicę czy boczek, u nas znajdziesz wszystko co niezbędne, aby wędzenie mięsa i cały proces przygotowania wędliny czy kiełbasy zakończył się sukcesem. Zaś osobom, które nie mają warunków do urządzenia własnej wędzarni polecamy alternatywną metodę przygotowania własnych wędlin, czyli szynkowary.

Każdy domowy wytwórca wędlin znajdzie u nas podstawowy sprzęt taki jak: haki, nadziewarki, siatki, szynkowary oraz surowce do wyrobu kiełbas i wędlin domowych. Posiadamy narzędzia i akcesoria do wędzenia, peklowania, nadziewania oraz rozdrabniania mięs. Z Czerwonym Grzybkiem wędzenie mięsa i przygotowanie wędlin stanie się o wiele łatwiejsze, a efekty będą ucztą dla podniebienia.

Szukaj w podkategoriach