Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Taniny do aromatyzowania win białych, różowych i czerwonych, zawierają naturalne gallotaniny.
Wzbogacają kompleks zapachowy zachowując harmonię i delikatność wina.
Stabilizują i przedłużają trwałość jasnych win chroniąc je przed utlenianiem.
Taniny stosujemy jako środek wspomagający klarowanie żelatyną.
Jeśli wino jest mało garbnikowe i zamierzamy klarować żelatyną dodatek tanin jest konieczny.
Dozowanie: wina czerwone 3 g na 10 L; wina białe 1g na 10 L.
Dawkowanie w celu polepszenia klarowania 1g na 10 litrów
Suche drożdże aktywne do fermentacji win bardzo aromatycznych. Zestaw za..
7.99zł
Uniwersalna pożywka winiarska z wit. B. Pożywkę dodajemy do nastawu wina razem z drożdżami..
3.50zł
Pektoenzym 10 mlEnzym produkowany dla przemysłu spożywczego, szczególne zastosowania w produkcji win..
6.90zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: taniny, dodatki do wina, klarowanie wina, żelatyna