Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Sprzęt fermentacyjny 

Fermentacja to najważniejszy etap produkcji wszystkich alkoholi: piwa, cydru, wina, whisky czy destylatu. To tutaj drożdże pożerają cukier i wydalają alkohol i dwutlenek węgla. Odpowiedni przebieg tych procesów zapewnia sprzęt fermentacyjny. Stwórz właściwe warunki dla tych małych grzybków (bo drożdże to grzyby). Cały zgromadzony w tej kategorii sprzęt fermentacyjny ma usprawnić tobie i drożdżom prace. Czytaj więcej...

Na sprzęt do produkcji alkoholu składają się: prasy do owoców, pojemniki fermentacyjne, termometry, śrutowniki i gwintowniki, rurki i wężyki, korki i zatyczki, przyrządy do filtracji, lejki i sitka, cukromierze, papierki wskaźnikowe oraz  przyrządy i środki do dezynfekcji. A gdy napój jest już gotowy w Czerwonym Grzybku znajdziesz także przyrządy do butelkowania. Po użyciu, sprzęt do produkcji alkoholu powinien zostać dokładnie umyty i zdezynfekowany, w tej kategorii znajdziesz wszystkie pomocne w tym zadaniu narzędzia i preparaty.

Naszym celem jest zapewnienie wsparcia w domowej produkcji alkoholi, dlatego znajdziesz tutaj wszystko, co niezbędne, aby usprawnić ten proces.


Szukaj w podkategoriach