Twój koszyk jest pusty!
(1)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Solomierz 0-300 g/l + Szklana Menzurka – Skala solomierza pozwala nam przygotować aż 30 procentowy roztwór solanki. Solomierz/areometr służy do pomiaru stężenia soli w roztworze wodnym bezpośrednio w [g/l] bez konieczności przeliczania jednostek.
Solomierz pozwala nam na mierzenie stężenia soli we wszystkich swoich roztworach. Urządzenie to jest niezastąpione w przetwórstwie, wędliniarstwie oraz przy produkcji sera.
Dokonując pomiaru stężenia soli w solance przy pomocy solomierza - należy wlać do wąskiej menzurki pomiarowej badaną solankę w ilości pozwalającej na swobodne zanurzenie pływaka.
Po włożeniu areometru do menzurki odczytujemy bezpośrednio ze skali stężenie roztworu w [g] soli na 1[L] wody.
Solomierz został wyskalowany w temperaturze 20°C, dlatego badany płyn powinien mieć taką właśnie temperaturę.
Tabela do przygotowania solanki - Kalkulator do przygotowania solanki Ważne reguły peklowania Metody peklowania mięsa Metody wędzenia - Którą metodę wybrać dla mojego mięsa ?
Haki przeznaczone do zawieszenia wędzonek, szynek, boczków w domowych i profes..
19.99zł
Nastrzykiwarka pozwala wprowadzić zalewę solankową i przyprawową do..
29.00zł
Siatka wędzarnicza do kawałków mięsa o średnicy do 150 mm i wadze do 1,5 ..
54.90zł
Kultury serowe Lactoferm - do serów miękkich i twardych. Kultury bakteryjne do Se..
28.59zł
Ręczna nadziewarka do kiełbas, idealna dla każdego domowego wytwórcy wędl..
299.00zł
Bardzo przdatne urządzenie w kuchni przy przygotowaniu solanki czy to do mięs czy ogórków. Starannie zapakowane w tekturową tubę oraz szybka wysyłka.
Tagi: alkoholomierz, winomierz, hydrometr, cukromierz