Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Płyta ogniskowa – Płyta do pieczenia
Płyta ogniskowa to prosty sposób na przygotowanie smacznych i zdrowych potraw z ogniska. Wystarczy na płytę ogniskową założyć produkty do upieczenia i wbić płytę obok ogniska. Unoszący się nad ogniskiem dym przenika przez mięso, nadając mu wyśmienity smak i aromatyczny zapach. Dodatkowo w trakcie pieczenia możemy stosować sosy, które wraz z dymem z ogniska nadadzą niepowtarzalny smak potrawom. Mięsa pieczone w ten sposób są bardzo soczyste i aromatyczne. Jest to jeden z tradycyjnych sposobów pieczenia ryb na północy Europy, kiedyś używano drewnianych desek, a obecnie często używa się do tego specjalnych stalowych płyt.
Pieczenie na płycie ogniskowej nie wymaga pilnowania. Wystarczy na płytę założyć żywność i wbić obok ogniska w odpowiedniej odległości. Dalszy proces pieczenia przebiega sam, a my możemy wrócić do naszego odpoczynku na łonie natury. Płytę można przybliżać i oddalać od ogniska, dzięki czemu możliwe jest pieczenie w wolnym tempie lub szybciej i intensywniej. Sposób mocowania został tak zaprojektowany, aby pieczone produkty trzymały się pewnie, bez obaw o ich zsunięcie nawet gdy zrobią się miękkie lub zmniejszy się ich objętość w trakcie pieczenia. Żywność jest cały czas dociskana do płyty, co ma dodatkowe korzystne znaczenie dla jakości procesu pieczenia.
Podczas pieczenia można smarować mięso lub warzywa różnymi sosami, które wraz z dymem z ogniska nadadzą potrawom charakterystycznego i niezapomnianego smaku. Mięso pieczone w ten sposób nie wysycha. Możemy upiec naprawdę gruby kawał mięsa bez obaw o to, że będzie wyschnięty z zewnątrz i surowy w środku, jak mogłoby to mieć miejsce piekąc na grillu. Ściekający tłuszcz nie trafia do ogniska, lecz obok niego, dzięki temu nie powstają szkodliwe związki związane z jego spalaniem.
Płyta wykonana jest ze specjalnej stali, ma prostą i przemyślaną budowę oraz elegancki wygląd. Płyta jest niezwykle prosta w obsłudze, ergonomiczna – dzięki swoim gabarytom zmieści się wszędzie, praktyczna – po użyciu można myć w zmywarce, ekologiczna – dzięki wysokiej jakości materiałom, z których jest wykonana, jest praktycznie niezniszczalna a więc nie zaśmieca środowiska. W obecnych czasach, kiedy czynnik dbania o środowisko naturalne jest niezwykle ważny, świadomy wybór produktów ekologicznych jest zachowaniem zasługującym na uznanie.
Na płycie ogniskowej możemy piec dowolne potrawy: mięsa, ryby, warzywa i owoce a samej płyty możemy użyć jako tacy do ich eleganckiego podania. Płyta ogniskowa CampGo to prawdziwa promocja zdrowej żywności, łatwej i przyjemnej w przygotowaniu. Podczas pieczenia na naszej płycie można przyjemnie spędzić czas na łonie przyrody.
Sposób użycia:
Tabela do przygotowania solanki - Kalkulator do przygotowania solanki Ważne reguły peklowania Metody peklowania mięsa Metody wędzenia - Którą metodę wybrać dla mojego mięsa ?
Prezentowane haki wykonane ze stali kwasoodpornej (nierdzewnej) i przeznaczone..
17.50zł
Prezentowane haki wykonane są ze stali kwasoodpornej (nierdzewnej) i przeznacz..
29.90zł
Haki przeznaczone do zawieszenia wędzonek, szynek, boczków w domowych i profes..
Wygodne wędzenie – dzięki potrójnym hakom w wygodny sposób uwędz..
21.50zł
Idealne do domowych wędlin - naturalne jelita wieprzowe nadają się do ..
19.90zł
Naturalna i zdrowa alternatywa - przygotowując własne kiełbasy un..
16.50zł
Osłonka Białkowa do Kiełbasy fi 45mm – Karmel Szerokość osłonki p..
14.30zł
Osłonka Białkowa do Kiełbasy fi 55mm – Karmel Szerokość osłonki p..
16.40zł
Osłonka Białkowa do Kiełbasy fi 65mm – Karmel Szerokość osłonki p..
17.60zł
Osłonka Białkowa do Kiełbasy fi 80mm – Karmel Szerokość osło..
37.80zł
Osłonka Poliamidowa fi 73mm – Bezbarwna Szerokość osłonki po..
12.40zł
Klipsownica ręczna + 60 zacisków (klipsów) do jelit, osłonek białkowych, osłon..
59.00zł
Osłonka Białkowa do Kiełbasy fi 45mm – Karmel Szerokość osło..
25.60zł
Osłonka Białkowa do Kiełbasy fi 55mm – Karmel Szerokość osło..
27.90zł
Osłonka Białkowa do Kiełbasy fi 65mm – Karmel Szerokość osło..
32.20zł
Osłonka Białkowa do Kiełbasy fi 80mm – Karmel Szerokość osłonki p..
Doskonale sprawdzają się jako zaciski do jelit naturalnych, kolagenowych czy o..
7.90zł
Hak do wędzenia filetów ryb Haki do płatówrybnych w całości wykonane są ..
29.00zł
37.90zł
Haki do wędzenia filetów ryb Haki do płatówrybnych w całości wykonane są..
75.00zł
99.00zł
Marszczona Osłonka Białkowa do Kiełbasy – Karmelowa Marszczone (wiankowe..
21.90zł
Marszczona Osłonka Białkowa do Kiełbasy – Przezroczysta Marszczone (wian..
Osłonka Wiankowa do Parówek 19mm/25M Średnica osłonki: 19mm ..
16.90zł
Osłonka Wiankowa do Parówek 24mm/33M Średnica osłonki: 24mm ..
Plastikowy hak do zawieszania mięsa – hak masarski Opis: Nad..
8.59zł
Hak rzeźniczy do mięsa 4 igłowy Opis: Nadaje się ..
12.99zł
Plastikowy hak masarski do mięsa w kształcie S Opis: Nadaje ..
6.59zł
Plastikowy hak masarski do wieszania wędlin Opis: ..
2.76zł
Pasek zaciskowy do wieszania mięsa z pętelką do zawieszania na stelarzu. ..
Hak rzeźniczy do mięsa 4 igłowy Ilość: 3 sztuki Opis: Nadaj..
27.99zł
Hak rzeźniczy do mięsa 4 igłowy Ilość: 5 sztuk Opis..
44.99zł
Plastikowy hak do zawieszania mięsa – hak masarski Sztuk:..
15.99zł
Plastikowy hak do zawieszania mięsa – hak masarski Sztuk: 5 Opis: ..
16.99zł
Plastikowy hak masarski do wieszania wędlin Sztuk: 10 Opis: ..
19.99zł
Plastikowy hak masarski do wieszania wędlin Sztuk: 20 Opis: ..
22.99zł
Plastikowy hak masarski do mięsa w kształcie S Sztuk: 3 Opis: ..
Plastikowy hak masarski do mięsa w kształcie S Sztuk: 5 Opis: ..
Jelita Wołowe Środkowe z Pętelką Długość: 30cm Średnic..
18.80zł
Kątnica Barania 70-80 mm Długość: 30cm Średnica: 70-8..
9.50zł
Osłonki tradycyjne to najpopularniejszy typ osłonek. Osłonki tradycyjne są w..
49.00zł
65.00zł
55.00zł
45.00zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: haki do ryb, haki do mięsa, haki wędzarnicze, haki do wędzenia, haki do wędzarni, haki s, haki v