Twój koszyk jest pusty!
(3)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Granulowane chipsy są produkowane ze świeżo opróżnionych beczek po Sherry (Oloroso), które są produkowane z hiszpańskiego dębu.
Doskonale nadają się do dojrzewania lub starzenia destylatów, whisky, brandy.
Idealne do produkcji alkoholi owocowych, takich jak brandy, grappa, metaxa, koniak.
Są doskonałe do aromatyzowania piwa, cydru, wina i bimberku.
Dawka: 5-30 g / 10 litrów wina / piwa / cydru / wódki
Czas dojrzewania: od kilku dni do 3 miesięcy
Dodawanie płatków dębowych jak i ile ? Najczęściej zadawane pytania o płatki dębowe.
Dodawanie płatków dębowych do wina i piwa w ilości od 0,5 do 4g na 1 litr w trakcie procesu fermentacji (płatki naturalne i lekko opiekane), po procesie fermentacji do tzw. starzenia i leżakowania (płatki dębowe mocno i średnio opiekane) .
Proponujemy przygotowywanie esencji dębowej zwanej koncentratem dębowym.
100g płatków dębowych zalewamy alkoholem 500ml np. bimber, whisky, cognac lub wódka i odstawiamy na kilka tygodni. Powstała esencja wystarczy nam do zaprawienia nawet 50 litrów destylatu i 300 litrów wina. Ułatwia to uzyskanie odpowiedniego efektu starzenia wina, piwa lub bimbru bez ryzyka „przedawkowania” dębowego aromatu.
TurboKlar 24h do 25 litrów.Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie destyla..
8.39zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji win białych i czerwonych. Szczep szampań..
4.50zł
Korek Stożkowy Korki z korka to doskonały sposób na zamknięcie lub uszczelnienie takich nac..
3.63zł
Suche drożdże do fermentacji cydru. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Fran..
4.90zł
Zioła do Nalewek - Gorzka Żołądkowa Charakterystyka: Z ziół ..
8.60zł
Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka: 5g Nie trzeba uwadn..
13.90zł
Kitzinger Drożdże Winiarskie KALTGÄRHEFE – Do fermentacji w niskiej temperatu..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – BEAUJOLAIS Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka..
Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka: 5g Nie musisz uwadn..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – SHERRY Drożdże do wina na 50L nasta..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – TOKAJ Drożdże do wina na 50L nastaw..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – SAUTERNES Drożdże do wina na 50L na..
Drożdże do wina na 50L nastawu. Nie musisz uwadniać ani przygotowywać matki drożdżow..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – BURGUND Drożdże do wina na 50L..
Drożdże nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 10..
4.64zł
9.62zł
Porcja 5 g drożdży na 15 - 20 L cydru. Drożdże nie wymagają wstępnego namnażan..
5.71zł
Towar zgodny z opisem
Super zakup! Tego szukałem. Wzorowa transakcja. Polecam ten Sklep!
Płatki dają bardzo fajne aromaty w piwie i bardzo przypadające mi do gustu taniny. Zostawiłem je na 1 miesiąc cichej fermentacji z dodatkowym chmielem, aby uniknąć bakterii tlenowych i innych tego typu. Wcześniej płatki przez 24h moczyłem w żołądkowej czystej, aby odkazić. Efekt końcowy - barley wine wyszedł świetnie.
Tagi: Płatki dębowe, chipsy dębowe, płatki do wina, płatki do bimbru, kostki dębowe, starzenie wina