Twój koszyk jest pusty!
(1)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Granulowane chipsy są produkowane ze świeżo opróżnionych beczek po Koniaku, które są produkowane z francuskiego dębu.
Doskonale nadają się do dojrzewania lub starzenia destylatów, whisky, brandy.
Idealne do produkcji alkoholi owocowych, takich jak brandy, grappa, metaxa, koniak.
Są doskonałe do aromatyzowania piwa, cydru, wina i bimberku.
Dawka: 5-30 g / 10 litrów wina / piwa / cydru / wódki
Czas dojrzewania: od kilku dni do 3 miesięcy
Dodawanie płatków dębowych jak i ile ? Najczęściej zadawane pytania o płatki dębowe.
Dodawanie płatków dębowych do wina i piwa w ilości od 0,5 do 4g na 1 litr w trakcie procesu fermentacji (płatki naturalne i lekko opiekane), po procesie fermentacji do tzw. starzenia i leżakowania (płatki dębowe mocno i średnio opiekane) .
Proponujemy przygotowywanie esencji dębowej zwanej koncentratem dębowym.
100g płatków dębowych zalewamy alkoholem 500ml np. bimber, whisky, cognac lub wódka i odstawiamy na kilka tygodni. Powstała esencja wystarczy nam do zaprawienia nawet 50 litrów destylatu i 300 litrów wina. Ułatwia to uzyskanie odpowiedniego efektu starzenia wina, piwa lub bimbru bez ryzyka „przedawkowania” dębowego aromatu.
Drożdże Alcotec 24h Express (dawniej Pure) to angielskie drożdże gorzelniane służące do bardzo szyb..
17.79zł
Drożdże Alcotec 48 Pure to angielskie drożdże gorzelniane służące do fermentacji cukru. Drożdże typ..
14.49zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji win białych i czerwonych. Szczep szampań..
4.50zł
Suche drożdże do fermentacji cydru. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Fran..
4.90zł
Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka: 5g Nie trzeba uwadn..
13.90zł
Kitzinger Drożdże Winiarskie KALTGÄRHEFE – Do fermentacji w niskiej temperatu..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – BEAUJOLAIS Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka..
Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka: 5g Nie musisz uwadn..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – SHERRY Drożdże do wina na 50L nasta..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – TOKAJ Drożdże do wina na 50L nastaw..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – SAUTERNES Drożdże do wina na 50L na..
Drożdże do wina na 50L nastawu. Nie musisz uwadniać ani przygotowywać matki drożdżow..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – BURGUND Drożdże do wina na 50L..
Drożdże nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 10..
4.64zł
9.62zł
Porcja 5 g drożdży na 15 - 20 L cydru. Drożdże nie wymagają wstępnego namnażan..
5.71zł
Fajny aromat szlachetnych alkoholi wyszedł w moim domowym risie jednak na efekt musiałem czekać ok. 3 miesięcy. Wyszło nieco miodowe może lekka śliwka, ale pewnie to przez utlenienie. Następnym razem dokupię szklany balon niż plastikowy fermentor.
Tagi: Płatki dębowe, chipsy dębowe, płatki do wina, płatki do bimbru, kostki dębowe, starzenie wina