Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Profil smakowy płatków: podkreślają owocowy charakter wina, dodają świeżości, poprawiają kolor i odczucie w jamie ustnej.
Ilość płatków: 100g
Dodawanie płatków dębowych jak i ile ? Najczęściej zadawane pytania o płatki dębowe.
Dodawanie płatków dębowych do wina i piwa w ilości od 0,5 do 4g na 1 litr w trakcie procesu fermentacji (płatki naturalne i lekko opiekane), po procesie fermentacji do tzw. starzenia i leżakowania (płatki dębowe mocno i średnio opiekane) .
Proponujemy przygotowywanie esencji dębowej zwanej koncentratem dębowym.
100g płatków dębowych zalewamy alkoholem 500ml np. bimber, whisky, cognac lub wódka i odstawiamy na kilka tygodni. Powstała esencja wystarczy nam do zaprawienia nawet 50 litrów destylatu i 300 litrów wina. Ułatwia to uzyskanie odpowiedniego efektu starzenia wina, piwa lub bimbru bez ryzyka „przedawkowania” dębowego aromatu.
Zioła do Nalewek - Nalewka Leśniczego Charakterystyka: Nalew..
7.55zł
Refraktometr jest precyzyjnym, optycznym przyrządem, który określa gęstość cieczy przez współczynn..
259.00zł
FastFerment ™ to uniwersalny, stożkowy fermenter do piwa i wina, wykonany..
899.00zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: Płatki dębowe, chipsy dębowe, płatki do wina, płatki do bimbru, kostki dębowe, starzenie wina