Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Pirosiarczyn potasu 1kg

  • 34.44zł

  • Marka: Spirit Ferm
  • |
  • Model: Stabilizator do wina
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie


 

 

E224 - K2S2O5 powszechnie stosowany w winiarstwie środek do odkażania i stabilizacji win oraz moszczów.

Służy do zatrzymania fermentacji, konserwacji wina, zabezpieczenia przed fermentacją w butelkach, zabezpiecza wino przed pleśniami i utlenieniem, stabilizuje kolor.  

Opakowanie zawiera: Pirosiarczyn potasu 1000g

Dawkowanie: 

  • stabilizacja miazgi lub moszczu: 1g/10 l nastawu
  • zatrzymanie fermentacji: 0,6 g-2,5 g/10 l wina
  • stabilizacja gotowego wina: 0,6 g - 2 g/10 l wina
  • odkażanie sprzętu: 10g/ 2 l wody

Po co siarkować wina domowe ? 

Siarkowanie wina przeprowadza się, gdy chcemy uchronić wino od zepsucia oraz gdy zamierzamy leżakować, przechowywać wino przez wiele lat.  Dwutlenek siarki SO2 ma działanie bakteriobójcze i jest najczęściej stosowanym w winiarstwie konserwantem. Należy się pozbyć niepoprawnego przekonania, że siarka to coś złego i tylko wina z PRL-u były siarkowane.   

Pirosiarczyn potasu - Dodawać czy nie?

Powiązane produkty

Pektoenzym 5g

Pektoenzym 5g

    Pektoenzym 5g   Enzym produkowany dla przemysłu spożywc..

3.50zł

Próbnik piwowarski

Próbnik piwowarski

Pipeta ta ułatwia pobieranie próbek do analizy stężenia cukrów w nastawie winiarskim, brzeczce lub s..

(1)

25.00zł

Drożdże Bioferm do win słodkich

Drożdże Bioferm do win słodkich

    Suche drożdże aktywne do fermentacji wina o większej zawartości cukru res..

11.90zł

Recenzje (1)

Ardek 07.11.2018

Wszysko ok, ekspresowa wysyłka


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: stoper fermentacji, pirosiarczyn potasu, siarka,