Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

  • Pirosiarczyn potasu 10g

Pirosiarczyn potasu 10g

  • 2.50zł

  • Marka: Spirit Ferm
  • |
  • Model: Stabilizator do wina
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie


 

 

Pirosiarczyn potasu 10g

  • E224 - K2S2O5 powszechnie stosowany w winiarstwie środek do odkażania i stabilizacji win oraz moszczów.
  • Służy do zatrzymania fermentacji, konserwacji wina, zabezpieczenia przed fermentacją w butelkach, zabezpiecza wino przed pleśniami i utlenieniem, stabilizuje kolor.  
  • Opakowanie zawiera: Pirosiarczyn potasu 10g

 

Dawkowanie: 

  • stabilizacja miazgi lub moszczu: 1g/10 l nastawu
  • zatrzymanie fermentacji: 0,6 g-2,5 g/10 l wina
  • stabilizacja gotowego wina: 0,6 g - 2 g/10 l wina
  • odkażanie sprzętu: 10g/ 2 l wody

Po co siarkować wina domowe ? 

Siarkowanie wina przeprowadza się, gdy chcemy uchronić wino od zepsucia oraz gdy zamierzamy leżakować, przechowywać wino przez wiele lat.  Dwutlenek siarki SO2 ma działanie bakteriobójcze i jest najczęściej stosowanym w winiarstwie konserwantem. Należy się pozbyć niepoprawnego przekonania, że siarka to coś złego i że tylko wina z PRL-u były siarkowane.   

Pirosiarczyn potasu - Dodawać czy nie?

Powiązane produkty

Pektoenzym 5g

Pektoenzym 5g

    Pektoenzym 5g   Enzym produkowany dla przemysłu spożywc..

3.50zł

Próbnik piwowarski

Próbnik piwowarski

Pipeta ta ułatwia pobieranie próbek do analizy stężenia cukrów w nastawie winiarskim, brzeczce lub s..

(1)

25.00zł

Kwas askorbinowy do stabilizacji win 10g

Kwas askorbinowy do stabilizacji win 10g

Kwas askorbinowy do stabilizacji win 10gKwas askorbinowy (witamina C) jest znanym, przeciwutleniacze..

(1)

6.90zł

Witamina C do wina 10g

Witamina C do wina 10g

Witamina C jest przeciwutleniaczem i stosowana w produkcji wina domowego stabilizuje barwę i klarown..

8.60zł

Recenzje (0)

Brak recenzji dla tego produktu.


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: stoper fermentacji, pirosiarczyn potasu, siarka,