Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Pirosiarczyn potasu 10g

  • 4.50zł

  • Marka: Arauner-Kitzingen
  • |
  • Model: ARAUSAN
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie


 

 

Środek powszechnie stosowany w winiarstwie do odkażania i stabilizacji win oraz moszczów.

Służy do zatrzymania fermentacji, konserwacji wina, zabezpieczenia przed fermentacją w butelkach, zabezpiecza wino przed pleśniami i utlenieniem, stabilizuje kolor.  

Opakowanie zawiera:  10 gram

Dawkowanie: 

  • stabilizacja miazgi lub moszczu: 1g/10 l nastawu
  • zatrzymanie fermentacji: 0,6 g-2,5 g/10 l wina
  • stabilizacja gotowego wina: 0,6 g - 2 g/10 l wina
  • odkażanie sprzętu: 10g/ 2 l wody

Po co siarkować wina domowe ? 

Siarkowanie wina przeprowadza się, gdy chcemy uchronić wino od zepsucia oraz gdy zamierzamy leżakować, przechowywać wino przez wiele lat.  Dwutlenek siarki SO2 ma działanie bakteriobójcze i jest najczęściej stosowanym w winiarstwie konserwantem. Należy pozbyć się niepoprawnego przekonania, że siarka to coś złego i tylko wina z PRL-u były siarkowane.   

Pirosiarczyn potasu - Dodawać czy nie?

 

 

Powiązane produkty

Stoper fermentacji 10g

Stoper fermentacji 10g

    Stoper fermentacji 10g Służy do zatrzymania fermentacji, kons..

3.50zł

Waga Serowarska 0.01 - 200g

Waga Serowarska 0.01 - 200g

Waga Serowarska 0.01 - 200gNiezbędny gadżet w kuchni każdego serowara który umożliwi  ważenie ..

(2)

25.89zł

Sorbinian Potasu - 10g Arauner

Sorbinian Potasu - 10g Arauner

    Kaliumsorbat – Sorbinian Potasu  (sorbian dreselny)  Środek  do och..

7.60zł

Recenzje (1)

Anna D 11.11.2018

Jrstem zadowolony z pirosiarczynu i dziekuje za bardzo dobry opis produktu


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: stoper fermentacji, pirosiarczyn potasu, siarka, konserwacja wina, stabilizacja wina