Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Pirosiarczyn potasu 100g
Dawkowanie:
Po co siarkować wina domowe ?
Siarkowanie wina przeprowadza się, gdy chcemy uchronić wino od zepsucia oraz gdy zamierzamy leżakować, przechowywać wino przez wiele lat. Dwutlenek siarki SO2 ma działanie bakteriobójcze i jest najczęściej stosowanym w winiarstwie konserwantem. Należy pozbyć się niepoprawnego przekonania, że siarka to coś złego i że tylko wina z PRL-u były siarkowane.
Pirosiarczyn potasu - Dodawać czy nie?
Pektoenzym 5g Enzym produkowany dla przemysłu spożywc..
3.50zł
Pipeta ta ułatwia pobieranie próbek do analizy stężenia cukrów w nastawie winiarskim, brzeczce lub s..
25.00zł
Pektoenzym 10 mlEnzym produkowany dla przemysłu spożywczego, szczególne zastosowania w produkcji win..
6.90zł
Stojak do obciekania i suszenia butelek po procesie dezynfekcji i płukania. Na suszar..
46.80zł
Środek konserwujący do soków i napojów owocowych. Zapobiega namnażaniu się pleśni i bakterii.&n..
32.00zł
Krystaliczny kwasek cytrynowy w torbie 10g do stosowania przy produkcji winiarskiej.Kwas cytrynowy z..
Kaliumsorbat – Sorbinian Potasu (sorbian dreselny) Środek do och..
7.60zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: stoper fermentacji, pirosiarczyn potasu, siarka,