Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie do odkażania i stabilizacji win oraz moszczów.
Służy do zatrzymania fermentacji, konserwacji wina, zabezpieczenia przed fermentacją w butelkach, zabezpiecza wino przed pleśniami i utlenieniem, stabilizuje kolor.
Precyzyjne odmierzenie gramowych ilości pirosiarczynu dla początkujących winiarzy bywa problematyczne. Pirosiarczyn pakowany jest w małe jednogramowe saszetki, dzięki czemu łatwo odmierzysz odpowiednią ilość środka do dezynfekcji lub stabilizacji wina.
Opakowanie zawiera: 10 sztuk 1 gramowych saszetek
Dawkowanie:
Po co siarkować wina domowe ?
Siarkowanie wina przeprowadza się, gdy chcemy uchronić wino od zepsucia oraz gdy zamierzamy leżakować, przechowywać wino przez wiele lat. Dwutlenek siarki SO2 ma działanie bakteriobójcze i jest najczęściej stosowanym w winiarstwie konserwantem. Należy pozbyć się niepoprawnego przekonania, że siarka to coś złego i że tylko wina z PRL-u były siarkowane.
Pirosiarczyn potasu - Dodawać czy nie?
Stoper fermentacji 10g Służy do zatrzymania fermentacji, kons..
4.50zł
Waga Serowarska 0.01 - 200gNiezbędny gadżet w kuchni każdego serowara który umożliwi ważenie ..
28.00zł
Kaliumsorbat – Sorbinian Potasu (sorbian dreselny) Środek do och..
17.50zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: stoper fermentacji, pirosiarczyn potasu, siarka, konserwacja wina, stabilizacja wina