Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Pektoenzym 5g
Sposób użycia pektoenzymu:
Rozdrobnij owoce, z których będziesz produkować wino. Zalej je ciepłą wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze: 40°C dla owoców jagodowych, 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Wymieszaj pektoenzym z letnią wodą (stosuj dawkę 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców). Dodaj roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców. Przykryj owoce i odstaw do ciepłego miejsca. Po 9-15 godzinach możesz wyciskać sok.
Enzym upłynniający skrobie. Służy do przygoto..
6.90zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji win białych i czerwonych. Szczep szampań..
4.50zł
Stoper fermentacji 10g Służy do zatrzymania fermentacji, kons..
3.50zł
Środek do klarowania win i zacierów. Proces klarowania konieczny j..
2.50zł
Pirosiarczyn potasu 10g E224 - K2S2O5 powszechnie stos..
Suche drożdże do fermentacji cydru. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Fran..
4.90zł
Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka: 5g Nie trzeba uwadn..
13.90zł
Kitzinger Drożdże Winiarskie KALTGÄRHEFE – Do fermentacji w niskiej temperatu..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – BEAUJOLAIS Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka..
Drożdże do wina na 50L nastawu. Saszetka: 5g Nie musisz uwadn..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – SHERRY Drożdże do wina na 50L nasta..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – TOKAJ Drożdże do wina na 50L nastaw..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – SAUTERNES Drożdże do wina na 50L na..
Drożdże do wina na 50L nastawu. Nie musisz uwadniać ani przygotowywać matki drożdżow..
Kitzinger Drożdże Winiarskie – BURGUND Drożdże do wina na 50L..
Pirosiarczyn potasu 100g E224 - K2S2O5 powszechnie sto..
7.80zł
E224 - K2S2O5 powszechnie stosowany w winiarstwie środek do odkaża..
34.44zł
Pektoenzym 10 mlEnzym produkowany dla przemysłu spożywczego, szczególne zastosowania w produkcji win..
Poprawia smak i kolor wina domowego. Oprócz właściwości wzmacniających bukiet, ma również stabi..
21.90zł
Poprawia smak i kolor wina domowego. Oprócz właściwości wzmacniających bukiet, ma rów..
27.90zł
Glukoamylaza to enzym scukrzający stosowany do przygotowania zacierów zbo..
Drożdże nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 10..
4.64zł
9.62zł
Porcja 5 g drożdży na 15 - 20 L cydru. Drożdże nie wymagają wstępnego namnażan..
5.71zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: pektolasa, pektoenzym, enzym do wina,