Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Peklosól z ziołami 67g - Pekla

  • 6.90zł

  • Marka: Biowin
  • |
  • Model: Przyprawa do mięsa - Pekla
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie


 

Pekla – peklosól z ziołami pozwoli Ci na szybkie i bezproblemowe przygotowanie zalew służących do peklowania i nastrzykiwania domowych wędlin i mięs. Produkt nadaje się również do nacierania mięs na sucho. Opakowanie 67g starcza na przygotowanie 2 kg mięsa. Dzięki składnikom zawierającym 50% mniej azotynów niż w tradycyjnej peklosoli produkt pozwoli Ci na przygotowanie zdrowszych potraw dla całej Twojej rodziny! Stosując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, aromatyczne i niezwykle smaczne!

Dawkowanie: 67 g na 2 kg mięsa.

Kalkulator do przygotowania solanki

  • Niezastąpiona pomoc w produkcji domowych wędlin – peklosól pozwoli Ci na przygotowanie zalew do peklowania, nastrzykiwania i nacierania wędlin i mięs przygotowywanych we własnym domu.
  • 50% mniej nitrytu– produkt zawiera, aż 50% mniej azotynów w porównaniu do tradycyjnych peklosoli.
  • Wydajne opakowanie – 67 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie 2 kg mięsa.
  • Apetyczny kolor, pyszny smak i aromatyczny zapach – wykorzystując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe. Zawartość ziół w mieszance sprawia, że przygotowywane dania będą niezwykle smaczne i aromatyczne.
  • Szybkie i proste przygotowanie – aby przygotować zalewę wystarczy wsypać zawartość opakowania do 1 L wody, wymieszać i zagotować.

Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:

Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-6 przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.

50% mniej nitrytu (azotynów) niż w tradycyjnej peklosoli!!!

Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).

Waga netto: 67 g

 

Metody peklowania

Tabela do przygotowania solanki

Ważne reguły peklowania

 

 

Powiązane produkty

Nastrzykiwarka 100ml + dwie igły

Nastrzykiwarka 100ml + dwie igły

Idealny smak mięs i wędlin - dzięki nastrzykiwarce Twoje domowe wyroby wędlin..

(1)

28.90zł

Szynkowar 1.5 kg

Szynkowar 1.5 kg

  Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. ..

(2)

71.50zł

Szynkowar PRESTO z termometrem - 1 kg

Szynkowar PRESTO z termometrem - 1 kg

Szynkowar PRESTO to wyjąkowo praktyczne urządzenie do przygotowywania domowych wędlin - przede wszys..

(2)

149.00zł

Nastrzykiwarka 30ml + dwie igły

Nastrzykiwarka 30ml + dwie igły

Profesjonalny sprzęt - wysokiej jakości, przemyślana mała, poręczna i kompakt..

19.99zł

Recenzje (1)

Jadwiga G 14.06.2019

Bardzo dobra mieszanka do przygotowania solanki, naprawdę polecam.


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: pekla, peklosól, przyprawy, wędzenie,