Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Odpieniacz usuwa pianę w procesie fermentacji burzliwej i zapobiega wykipieniu naszego wina domowego.
Burzliwa fermentacja jest procesem, podczas którego może dojść do powstania dużej ilości piany przy udziale wydzielającego sie CO2. Dzięki odpieniaczom zmniejszamy ryzyko wykipienia fermentującego moszczu i wykorzystujemy całą przestrzeń naszego balona, gąsiora lub pojemnika fermentacyjnego.
Stosując odpieniacz do wina możemy wlać do gąsiora więcej moszczu dlatego stosowany jest pzez profesjonalne winnice do poprawy wydajności produkcyjnej.
Bezbarwny, bezzapachowy i bezsmakowy odpieniacz silikonowy do przygotowania win burzliwie fermentujących.
Sposób użycia i zastosowanie:
Do fermentacji burzliwej miazgi owocowej w małych pojemnikach, gąsiorach lub zbiornikach fermentacyjnych.
Do destylacji w destylatorze.
Dawkowanie od 5 do 15 ml na 100 litrów
Opakowanie odpieniacza do fermentacji wystarcza na przygotowanie od 700 do 2000 litrów wina.
Uniwersalna pożywka winiarska z wit. B. Pożywkę dodajemy do nastawu wina razem z drożdżami..
3.50zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji win bardzo aromatycznych. Wytwarzaj..
39.90zł
Środek konserwujący do soków i napojów owocowych. Zapobiega namnażaniu się pleśni i bakterii.&n..
32.00zł
Odpieniacz usuwa pianę w procesie fermentacji burzliwej i zapobiega tworzeniu ..
11.99zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: odpieniacz, piana stop, usuwanie piany w fermentacji