Twój koszyk jest pusty!
(1)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Mieszanka kwasów do sera - 22g
Mieszanka kwasów do produkcji serów kwasowych i kwasowo-podpuszczkowych. Idealna do sera typu paneer, do mozarelli, ricotty, twarogów i każdego sera, który wymaga obniżenia kwasowości i zmiany pH.
Przepis: Mleko podgrzej do 85°C, dodaj do niego mieszankę kwasów i podgrzewaj jeszcze ok. 5 min. na małym ogniu. Delikatnie mieszaj, by oddzieliła się serwatka. Wytworzoną masę serową przełóż do chusty serowarskiej i sprasuj delikatnie w prasie metalowej przez ok. godzinę (zamiast prasy możesz zastosować odciek grawitacyjny). Po tym czasie wyłóż ser na ręczniki papierowe, a kiedy odcieknie przełóż do lodówki. Ser najlepiej smakuje następnego dnia.
Składniki: kwas cytrynowy E350, suszony zagęszczony sok z cytryny, suszony kwas mlekowy
Lactoferm Podpuszczka do Sera 25ml - Podpuszczka w płynie pochodzenia z..
23.90zł
Kultury serowe Lactoferm - do serów miękkich i twardych. Kultury bakteryjne do Se..
28.59zł
Lactoferm - Kultury kefirowe do bezpośredniego zaszczepienia mleka i otrzymania po kilku godzinach ..
35.39zł
Przyprawy belgijskiej firmy Lactoferm do wszystkich rodzajów sera, twarogów i jogurtów.Kompozycje z..
21.11zł
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese - Formaggi Freschi Dozowan..
23.99zł
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese - Caciotta ( Miękki, świeży ser o delikatnym s..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese – Formaggi Stagionati ..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese - Brie - Miękki ser pleśni..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese - Camembert - Miękki ser p..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese – Caprino Fresco Se..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese – Primo Sale Primo ..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese – Robiola Robiola -..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese – Stracchino Stracc..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese - Tallegio - Jest to półtwardy włosk..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese - Mozzarella - Jedną z licznych..
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese – Ricotta – Ricolat Ricotta to..
29.22zł
Plastikowa Forma do Sera. Długość: 16cm Szerokość: 12cm ..
12.65zł
Plastikowa Forma do Sera. Długość: 10.5cm Szerokość: 10...
11.56zł
Nóż serowarski do cięcia skrzepu wykonany jest z wysokiej jakości odlewanego aluminium ze specjaln..
94.99zł
Nóż serowarski do cięcia skrzepu wykonany jest z wysokiej jakości plastiku posiadającego atetest do..
29.95zł
Kultury Serowe do Sera Gouda 2 x 1g Co łączy mleko z dziurkami w serze? ..
17.74zł
Kultury Serowe do Sera Feta 2 saszetki x 1g 1 saszeta pozwa..
Kultury Bakteryjne do Jogurtu 2x1g Kultury są spakow..
15.80zł
Plastikowa Forma do Sera. Sztuk: 5 Długość: 16cm S..
57.90zł
Plastikowa Forma do Sera. Sztuk: 7 Długość: 10.5cm ..
69.00zł
Plastikowa Forma do Sera. Sztuk: 3 Długość: 10.5cm ..
31.99zł
Plastikowa Forma do Sera. Sztuk: 3 Długość: 16cm S..
36.24zł
Wykorzystałam ostatnio mieszankę kwasów do zrobienia sera mozarella i ricotty, sery wyszły mi naprawdę super. Szybka wysyłka i towar jest dobrze zapakowany.
Tagi: chlorek wapnia do serów, chlorek wapnia, chlorek wapnia w płynie, płynny chlorek wapnia, suchy chlorek wapnia