Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Krystaliczny kwasek cytrynowy w torbie 10g do stosowania przy produkcji winiarskiej.
Kwas cytrynowy zalecany jest do zakwaszania soków o niskiej kwasowości, moszczów, marmolady, galaretek i dżemów.
Niektóre owoce naturalnie mają zbyt mało kwasu, więc cierpią z powodu trwałości i harmonii smaku.
Kwasku cytrynowego używamy przeważnie w winach z głogu, dzikiej róży, aronii, truskawek, zbóż i miodów.
Przed dodaniem jakiegokolwiek kwasu do wina należy najpierw sprawdzić jego poziom kwasowości za pomocą pasków pH lub zestawu testów kwasowych, lub powinieneś bazować na sprawdzonym przepisie winiarskim.
Kwas zwykle wynosi tylko 2-4 g / l, a optimum to około 5-7 g / l.
Dlatego zaleca się dodanie około 3 g kwasu cytrynowego na litr.
Kwas cytrynowy stosuje się również w celu poprawy efektu żelowania na galaretkach i marmoladach. Ponownie, ilości około 3 g kwasu na kg, lub litry owoców .
Sposób użycia:
Dodawanie odbywa się po wyciśnięciu soku.
Najpierw rozpuść kwasku cytrynowego w niewielkiej ilości soku, a następnie dodaj do reszty energicznie mieszając.
Uniwersalna pożywka winiarska z wit. B. Pożywkę dodajemy do nastawu wina razem z drożdżami..
3.50zł
Pirosiarczyn potasu 100g E224 - K2S2O5 powszechnie sto..
7.80zł
Pektoenzym 10 mlEnzym produkowany dla przemysłu spożywczego, szczególne zastosowania w produkcji win..
6.90zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: kwas cytrynowy, kwasek, dokwaszanie, regulator kwasowości