Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Kwas mlekowy, 80%, 125g

  • 26.90zł

  • Marka: Arauner-Kitzingen
  • |
  • Model: MILCHSÄURE
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie



Kwas mlekowy ma tę zaletę, że jest trwały w moszczu lub winie i nie ulega degradacji, tak jak w przypadku innych kwasów, dlatego jest o wiele lepszym zamiennikiem kwasku cytrynowego. 

Kwas mlekowy jest dozwolonym w prawie winiarskim dodatkiem korygującym ph moszczu lub gotowego wina. 

Sposób użycia i zastosowanie: 

Zastosowanie kwasu mlekowe w produkcji win i piw:

  • do zakwaszania w napojach o niskiej kwasowości.
  • do  zakwaszania - zamiennik innych kwasów;
  • do dezynfekcji
  • do poprawy aromatyczności wina 
  • działa bakteriobójczo i przeciwgnilnie

Dawkowanie: maksymalna dawka kwasu to  45 g na 10 litrów wina. 

Dawkowanie to 12,5 ml (= 15 g) / 10 litrów, zwiększa kwasowość o 1 g / l.

Dodać do wina lub moszczu i wymieszać.


Powiązane produkty

Pożywka do drożdży 10g - Spirit Ferm

Pożywka do drożdży 10g - Spirit Ferm

Uniwersalna pożywka winiarska z wit. B. Pożywkę dodajemy do nastawu wina razem z drożdżami..

3.50zł

Drożdże Bioferm Malic

Drożdże Bioferm Malic

    Suche drożdże aktywne które zmniejszają zawartość kwasu jabłkowego o więc..

(1)

11.90zł

Para 50 ml - Stabilizator do soków

Para 50 ml - Stabilizator do soków

Środek konserwujący do soków i napojów owocowych. Zapobiega namnażaniu się pleśni i bakterii.&n..

32.00zł

Recenzje (2)

Dawod 27.11.2020

Polecam do odkwaszania win.

Marcin Mazerak 16.10.2018

Bardzo fajny berliner weisse wyszedł mi tym kwasie mlekowym. Zakwaszanie w butelkach na refermentacji. Znacznie lepszym rozwiązaniem jest użycie kwasu mlekowego niż zabawa z lactobacillus i wąchaniem w piwie rozpuch i fuzli drożdżowych.


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: zakwaszacz do wina, kwasek do wina, regulator kwasowości wina