Twój koszyk jest pusty!
(2)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Kwas mlekowy ma tę zaletę, że jest trwały w moszczu lub winie i nie ulega degradacji, tak jak w przypadku innych kwasów, dlatego jest o wiele lepszym zamiennikiem kwasku cytrynowego.
Kwas mlekowy jest dozwolonym w prawie winiarskim dodatkiem korygującym ph moszczu lub gotowego wina.
Sposób użycia i zastosowanie:
Zastosowanie kwasu mlekowe w produkcji win i piw:
Dawkowanie: maksymalna dawka kwasu to 45 g na 10 litrów wina.
Dawkowanie to 12,5 ml (= 15 g) / 10 litrów, zwiększa kwasowość o 1 g / l.
Dodać do wina lub moszczu i wymieszać.
Uniwersalna pożywka winiarska z wit. B. Pożywkę dodajemy do nastawu wina razem z drożdżami..
3.50zł
Suche drożdże aktywne które zmniejszają zawartość kwasu jabłkowego o więc..
11.90zł
Środek konserwujący do soków i napojów owocowych. Zapobiega namnażaniu się pleśni i bakterii.&n..
32.00zł
Polecam do odkwaszania win.
Bardzo fajny berliner weisse wyszedł mi tym kwasie mlekowym. Zakwaszanie w butelkach na refermentacji. Znacznie lepszym rozwiązaniem jest użycie kwasu mlekowego niż zabawa z lactobacillus i wąchaniem w piwie rozpuch i fuzli drożdżowych.
Tagi: zakwaszacz do wina, kwasek do wina, regulator kwasowości wina