Twój koszyk jest pusty!
(1)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Kultury serowe włoskiej firmy Vik Cheese - Camembert
Sposób Przygotowania Sera typu Camembert
Spasteryzuj mleko pełne w temperaturze 72°C przez 15 sekund. Gdy temperatura mleka spadnie do 42°C, dodaj kulturę i pozostaw do inkubacji przez 10 minut. Mieszaj przez kilka minut, a gdy temperatura krzepnięcia wyniesie 37/38 ° C, dodaj podpuszczkę. Skrzep powinien być gotowy po 18-20 minutach. Potnij skrzep za pomocą noża do skrzepu tak aby podzielić go na kawałki o grubości nakrętki, działaj z wielką delikatnością. Pozostaw go na 20 minut, potrząsając kilkakrotnie. Skrzep o temperaturze 35°C delikatnie umieść w foremkach do sera. Pierwszy obrót sera wykonaj po 20 minutach utrzymując go zawsze w cieple. Drugi obrót po 40 minutach. Po kilku godzinach znów odwróć. Umieść ser w komórce w temperaturze 10/12 ° C przy wilgotności 90%. Owiń formę serową folią. Suche solenie. Dojrzewanie sera Camembert trwa około 20 dni.
Kultura jogurtowa Lactoferm do wykonania 1 litra naturalnego jogurtu...
29.22zł
Kultura jogurtowa LACTOFERM Bifidus - o podwyższonych wartościach zdr..
35.39zł
Sucha Podpuszczka w proszku Mikrobiologiczna (pochodzenia roślinne..
39.80zł
Przyprawy do wszystkich rodzajów sera, twarogów i jogurtówKompozycje ziół i przypraw bez soli nada..
21.11zł
Przyprawy belgijskiej firmy Lactoferm do wszystkich rodzajów sera, twarogów i jogurtów.Kompozycje z..
Chlorek wapnia używamy wtedy, gdy chcemy do produkcji sera użyć mleka pasteryzowanego (sklepowego...
2.79zł
Chusta serowarska z tworzywa sztucznego do odseparowania serwatki od skrzepu. ..
13.50zł
9.90zł
11.74zł
18.79zł
11.90zł
9.64zł
Podpuszczka 100ml - Podpuszczka w płynie pochodzenia zwierzęcego włoskiej fi..
24.80zł
Podpuszczka 100ml - Podpuszczka w płynie pochodzenia roślinnego (podpuszczka..
29.98zł
Chlorek wapnia używamy wtedy, gdy chcemy do produkcji sera użyć mleka pasteryzowanego (sklepowego)..
13.49zł
Wosk serowarski - czerwony Wosk plastyczny czerwony stosowany jest ..
13.90zł
Do serowarstwa – produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopas..
7.49zł
Mieszanka kwasów do sera - 22g Mieszanka kwasów do produkcji..
5.90zł
Chusta serowarska z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, nadaje się do k..
24.99zł
Worek do odciskania sera, serwatki, twarogu. Zawieś worek serowarski wra..
29.99zł
46.65zł
39.90zł
49.99zł
Wosk serowarski - żółty Wosk plastyczny żółty stosowany jest do powlekan..
Wosk Serowarski Kolor: czerwony Waga: 1kg ..
27.90zł
Wosk Serowarski Kolor: żółty Waga: 1kg ..
Uwielbiam ser camembert, ale jak wiemy dobry ser camembert troche kosztuje. Zdecydowalam sie zrobic go sama. Kupilam ppdpuszczke do sera oraz kultury serowe do sera camembert. Mleko swieże kupilam w sklepie. Ser wyszedł naprawde super a cenowo jest 10 razy tańszy niż w sklepie. W dodatku kultury serowe można namnożyć i urzywać wiele razy. Pozdrawiam
Tagi: kultury bakteryjne do sera, kultury serowe, kultury jogurtowe, kultury kefirowe, kultury starterowe bakteryjne, kultury mleczarskie, kultury bakterii, bakterie serowe,