Twój koszyk jest pusty!
(2)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Sposób Przygotowania Sera typu Caciotta
Spasteryzuj mleko pełne w temperaturze 72°C przez 15 sekund. Gdy temperatura mleka spadnie do 40°C, dodaj kulturę serową. Gdy temperatura wyniesie 40°C, dodaj podpuszczkę. Skrzep powinien być gotowy po 18-20 minutach. Potnij skrzep za pomocą noża do skrzepu tak aby podzielić go na kawałki o wielkości moreli, działaj z wielką delikatnością. Pozostaw go na 20 minut, potrząsając kilkakrotnie. Skrzep o temperaturze 35°C delikatnie umieść w foremkach do sera. Pierwszy obrót sera wykonaj po 20 minutach utrzymując go zawsze w cieple. Drugi obrót po 50 minutach. Po kilku godzinach znów odwróć. Posól solą. Umieść ser w komórce w temperaturze 10/12°C. Ser Cacotta jest gotowy po 36 godzinach.
Kultura jogurtowa Lactoferm do wykonania 1 litra naturalnego jogurtu...
29.22zł
Kultura jogurtowa LACTOFERM Bifidus - o podwyższonych wartościach zdr..
35.39zł
Sucha Podpuszczka w proszku Mikrobiologiczna (pochodzenia roślinne..
39.80zł
Przyprawy do wszystkich rodzajów sera, twarogów i jogurtówKompozycje ziół i przypraw bez soli nada..
21.11zł
Przyprawy belgijskiej firmy Lactoferm do wszystkich rodzajów sera, twarogów i jogurtów.Kompozycje z..
Chlorek wapnia używamy wtedy, gdy chcemy do produkcji sera użyć mleka pasteryzowanego (sklepowego...
2.79zł
Chusta serowarska z tworzywa sztucznego do odseparowania serwatki od skrzepu. ..
12.62zł
9.22zł
10.04zł
18.79zł
14.34zł
9.64zł
Podpuszczka 100ml - Podpuszczka w płynie pochodzenia zwierzęcego włoskiej fi..
24.80zł
Podpuszczka 100ml - Podpuszczka w płynie pochodzenia roślinnego (podpuszczka..
29.98zł
Chlorek wapnia używamy wtedy, gdy chcemy do produkcji sera użyć mleka pasteryzowanego (sklepowego)..
13.49zł
Plastikowa Forma do Sera. Średnica: 15cm Wysokość: 7.2cm..
17.85zł
Prasa do Sera 4.3L – Praska Serowarska Za pomocą tej prasy do sera można z..
419.00zł
Za pomocą tejprasy do sera można z łatwością wcisnąć twaróg, zrobić miękk..
214.00zł
Za pomocą tej prasy do sera można z łatwością wcisnąć twaróg, zrobić miękki i ..
189.00zł
Wosk serowarski - czerwony Wosk plastyczny czerwony stosowany jest ..
13.90zł
7.49zł
Mieszanka kwasów do sera - 22g Mieszanka kwasów do produkcji..
5.90zł
Chusta serowarska z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, nadaje się do k..
21.00zł
Worek do odciskania sera, serwatki, twarogu. Zawieś worek serowarski wra..
29.99zł
46.65zł
39.90zł
49.99zł
Wosk serowarski - żółty Wosk plastyczny żółty stosowany jest do powlekan..
9.79zł
Plastikowa Forma do Sera. Sztuk: 5 Średnica: 15c..
65.00zł
Plastikowa Forma do Sera. Sztuk: 3 Średnica: 15c..
46.50zł
Wosk Serowarski Kolor: czerwony Waga: 1kg ..
27.90zł
Wosk Serowarski Kolor: żółty Waga: 1kg ..
Super kultura serowarska, daje fajny smak sera i konsystęcję. Polecam, szybka wysyłka .
Bardzo dobre kultury do sera Caciotta. Włoski producent kultur naprawdę daje radę. Polecam
Tagi: kultury bakteryjne do sera, kultury serowe, kultury jogurtowe, kultury kefirowe, kultury starterowe bakteryjne, kultury mleczarskie, kultury bakterii, bakterie serowe,