Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Kultury serowe - Mezofilne - 5 saszetek na 50 L mleka

  • 28.00zł

  • Marka: Mad Millie
  • |
  • Model: Mad Millie - Serowarstwo
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie


 

 

Zestaw 5 saszetek kultur serowarskich mezofilnych 
MW3 - Mad Millie to odpowiednik popularnej kultury serowarskiej MSO  
Idealny do szeregu miękkich i twardych serów
Ta kultura może być wykorzystana do produkcji sera feta, sera twarogowego, sera śmietankowego, Quark, chevre frais, twardego sera (cheddar, parmezan, gouda, colby, edam, gruyere) i innych.
 
Kultura serowa mezofilna zawiera specjalne szczepy:
Lactococcus lactis subsp. lactis

Ilość saszetek w opakowaniu - 5 szt

Dozowanie:

1 saszetka na 10 litrów mleka przy produkcji serów twardych np: gouda, edam. 

1 saszetka na 4 litry mleka przy produkcji serów miekkich, swieżych

Powiązane produkty

Kultury Jogurtowe - Lactoferm

Kultury Jogurtowe - Lactoferm

Kultura jogurtowa Lactoferm do wykonania 1 litra naturalnego jogurtu...

(1)

29.22zł

Chlorek Wapnia w Płynie 100ml

Chlorek Wapnia w Płynie 100ml

Chlorek wapnia używamy wtedy, gdy chcemy do produkcji sera użyć mleka pasteryzowanego (sklepowego)..

13.49zł

Kultura jogurtowa 5 saszetek na 10 l mleka

Kultura jogurtowa 5 saszetek na 10 l mleka

  Ta kultura jogurtowa to liofilizowana kultura bakteryjna idealna do wyrobu jog..

28.00zł

Mad Millie - Zestaw do wyrobu serów twardych

Mad Millie - Zestaw do wyrobu serów twardych

  Zestaw do robienia sera zawiera wszystko, czego potrzeba do stworzenia szeregu..

(1)

449.99zł

Mad Millie - Zestaw uzupełniający do kitów serowarskich

Mad Millie - Zestaw uzupełniający do kitów serowarskich

  Pakiet uzupełniający zestawy serowarskie o składniki zużywalne.  Wystarc..

129.99zł

Mad Millie - Zestaw do wyrobu serów włoskich

Mad Millie - Zestaw do wyrobu serów włoskich

  Czy chciałbyś w ciągu godziny zrobić świeże, domowe sery typu ricotta, mascarp..

(1)

129.99zł

Recenzje (0)


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: kultury bakteryjne do sera, kultury serowe, kultury jogurtowe, kultury kefirowe, kultury starterowe bakteryjne, kultury mleczarskie, kultury bakterii, bakterie serowe,