Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Kultury Serowe do Sera Gouda 2 x 1g
Co łączy mleko z dziurkami w serze? Między innymi pewne, by tak rzec, kulturalne bakterie. To właśnie kultury bakteryjne nadają powstającemu serowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany, a także są odpowiedzialne za strukturę sera oraz tworzenie się w nim dziurek.
Kultury bakteryjne zakwaszają mleko (zmieniają jego pH), umożliwiając działanie enzymów (podpuszczki). Działają przez cały czas dojrzewania sera.
Kultury są spakowane do dwóch saszetek o gramaturze 1g. Jedna taka porcja pozwala przygotować 1kg pysznego sera typu gouda, tak więc wykorzystując całe opakowanie możemy uzyskać 2kg tego sera. 1g bakterii serowarskich wystarcza na 10L mleka.
We wkładce znajduje się przepis na ser typu gouda w języku polskim oraz angielskim.
Produkt należy przechowywać w temperaturze 4-8°C.
Kompozycja kultur bakteryjnych może być wykorzystywana do produkcji sera Cheddar.
Przepis na ser Gouda
Kultura jogurtowa Lactoferm do wykonania 1 litra naturalnego jogurtu...
46.00zł
Kultura jogurtowa LACTOFERM Bifidus - o podwyższonych wartościach zdr..
Sucha Podpuszczka w proszku Mikrobiologiczna (pochodzenia roślinne..
49.00zł
Przyprawy do wszystkich rodzajów sera, twarogów i jogurtówKompozycje ziół i przypraw bez soli nada..
21.11zł
Przyprawy belgijskiej firmy Lactoferm do wszystkich rodzajów sera, twarogów i jogurtów.Kompozycje z..
Chlorek wapnia używamy wtedy, gdy chcemy do produkcji sera użyć mleka pas..
4.90zł
Chusta serowarska z tworzywa sztucznego do odseparowania serwatki od skrzepu. ..
13.50zł
9.90zł
11.74zł
11.90zł
9.64zł
Podpuszczka 100ml - Podpuszczka w płynie pochodzenia zwierzęcego włoskiej fi..
24.80zł
Podpuszczka 100ml - Podpuszczka w płynie pochodzenia roślinnego (podpuszczka..
23zł
Chlorek wapnia używamy wtedy, gdy chcemy do produkcji sera użyć ml..
13.49zł
Plastikowa Forma do Sera. Wysokość: 15cm Średnica: 15.2cm ..
26.58zł
Wosk serowarski - czerwony Wosk plastyczny czerwony stosowany jest ..
25.90zł
Waga Serowarska 0.01 - 200gNiezbędny gadżet w kuchni każdego serowara który umożliwi ważenie ..
28.00zł
Tabletki podpuszczkowe do wyrobu serów w postaci pigułek 10szt wy..
18.95zł
Do serowarstwa – produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopas..
7.49zł
Mieszanka kwasów do sera - 22g Mieszanka kwasów do produkcji..
5.90zł
Chusta serowarska z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, nadaj..
19.80zł
Chusta serowarska z wysokiej jakiości tworzywa sztucznego, nadje się..
14.49zł
18.79zł
Chusta serowarska z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, nadaje się do k..
21.00zł
24.99zł
21.99zł
29.99zł
Worek do odciskania sera, serwatki, twarogu. Zawieś worek serowarski wra..
46.65zł
39.90zł
49.99zł
Wosk serowarski - żółty Wosk plastyczny żółty stosowany jest do powlekan..
13.90zł
Wosk Serowarski Kolor: czerwony Waga: 1kg ..
38.00zł
Wosk Serowarski Kolor: żółty Waga: 1kg ..
Chusta serowarska wykonana z 100 % bawełny. Nadaje się do wykładania form sero..
17.70zł
Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzy..
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: kultury bakteryjne do sera, kultury serowe, kultury jogurtowe, kultury kefirowe, kultury starterowe bakteryjne, kultury mleczarskie, kultury bakterii, bakterie serowe,