Twój koszyk jest pusty!
(0)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Środek stosowany do klarowania win i soków.
Dodany do trunku po zakończeniu fermentacji i oddzieleniu drożdży, pozwala na łatwe usunięcie osadu i wyklarowanie wina.
Klarowane z jego użyciem trunki nadają się do zlania już po 24 godzinach od zastosowania.
Kiselsol stosujemy samodzielnie przy klarowaniu miodów pitnych.
Do klarowania win jabłkowych lub gronowych stosujemy kiselsol w połączeniu z żelatyną lub chitosanem.
Sposób użycia i zastosowanie:
5ml na 10 litrów
Zol krzemionkowy 15% (Kiselsol) miesza się w postaci nierozcieńczonej z winem.
Jeśli to konieczne, dodaj żelatynę w ilości 0,5 - 1 g na 10 litrów.
Zol krzemionkowy zawsze podajemy przed żelatyną.
Środek Klarujący na 25 litrów.Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie desty..
7.22zł
Środek do klarowania win i zacierów. Proces klarowania konieczny j..
2.50zł
Żelatyna jest stosowana jako środek klarujący w sokach, moszczach i winach. Skutecznie usuwa zm..
7.90zł
Brak recenzji dla tego produktu.
Tagi: Klarowin, winoklar, klarowanie wina, filtrowanie wina,