Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

  • Kiselsol 15 %, 10 ml - Zol krzemionkowy

Kiselsol 15 %, 10 ml - Zol krzemionkowy

  • 12.90zł

  • Marka: Arauner-Kitzingen
  • |
  • Model: Środek klarujący
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie



Środek stosowany do klarowania win i soków. 

Dodany do trunku po zakończeniu fermentacji i oddzieleniu drożdży, pozwala na łatwe usunięcie osadu i wyklarowanie wina.

Klarowane z jego użyciem trunki nadają się do zlania już po 24 godzinach od zastosowania.

Kiselsol stosujemy samodzielnie przy klarowaniu miodów pitnych. 

Do klarowania win jabłkowych lub gronowych stosujemy kiselsol w połączeniu z żelatyną lub chitosanem.

Sposób użycia i zastosowanie: 

5ml na 10 litrów 

Zol krzemionkowy 15% (Kiselsol)  miesza się w postaci nierozcieńczonej z winem.

Jeśli to konieczne, dodaj żelatynę w ilości 0,5 - 1 g na 10 litrów.

Zol krzemionkowy zawsze podajemy przed żelatyną.


Powiązane produkty

Środek Klarujący - Spirit Ferm Super Klar 24h

Środek Klarujący - Spirit Ferm Super Klar 24h

Środek Klarujący na 25 litrów.Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie desty..

(1)

7.22zł

Winoklar 10g/10L - Klarowin

Winoklar 10g/10L - Klarowin

    Środek do klarowania win i zacierów.  Proces klarowania konieczny j..

2.50zł

Żelatyna 10 g - Środek klarujący

Żelatyna 10 g - Środek klarujący

Żelatyna jest stosowana jako środek klarujący w sokach, moszczach i winach. Skutecznie usuwa zm..

7.90zł

Recenzje (1)

Adam 19.10.2018

Używam zawsze po fermentacji wina przed butelkowaniem.
Wino jest prawidłowo sklarowane, bez ryzyka pływających mentów w butelce.
Na zdrowie

3 osób uznało recenzję za pomocną.

Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: Klarowin, winoklar, klarowanie wina, filtrowanie wina,