Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Glukoamylaza 4g - enzym scukrzający

  • 6.90zł

  • Marka: Biowin
  • |
  • Model: Enzym Biowin
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie


 

 

Glukoamylaza to enzym scukrzający stosowany do przygotowania zacierów zbożowych z żyta, pszenicy, jęczmienia, kukurydzy, ryżu. 
Enzym niezbędny przy domowej produkcji whisky, wódek zbożowych i ziemniaczanych , sake, piwa oraz wszelkich trunków fermentowanych z dodatkiem skrobi.
Opakowanie 4g wystarcza na 3,5kg śruty

Sposób użycia
Do przygotowanej mieszaniny wody i zboża w  temperaturę 60°C dodaj glukoamylaze w ilości 1,1 g na 1 kg śruty, w celu rozłożenia skrobi na cukry proste.
Utrzymuj temperaturę mieszaniny przez około 1,5 godziny. 
W tym czasie wszystkie cukry rozłożą się na cukry które drożdże zdołają przefermentować. 
Ostudź i przefiltruj roztwór do temperatury 30°C. a następnie dodaj drożdże gorzelnicze jeśli chcesz zrobić destylat lub winiarskie jeśli chcesz zrobić wino. 


Optymalne warunki działania tego enzymu to: 
temperatura: 55-60 °C
pH: 5 - 5,5 

Powiązane produkty

Alfa amylaza - enzym

Alfa amylaza - enzym

Enzym upłynniający skrobie. Służy do przygotowania zacierów zbożowych z żyta, pszenicy, kukuryd..

6.90zł

Pektoenzym 5g

Pektoenzym 5g

    Pektoenzym 5g   Enzym produkowany dla przemysłu spożywc..

3.50zł

Drożdze Gorzelnicze Alcotec - Whisky 23g

Drożdze Gorzelnicze Alcotec - Whisky 23g

Drożdże Alcotec Whisky Single Strain zawierają enzymy Amylazy (amyloglukozydazy). Enzymy Amylazy r..

15.99zł

Recenzje (1)


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: Wine and Mash Enzyme