Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Enzym do wina 50 ml

  • 19.59zł

  • Marka: Arauner-Kitzingen
  • |
  • Model: Antigeliermittel
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie


ANTIGELIERMITTEL powoduje degradację pektyny w zacierze i soku owocowym, dzięki czemu ułatwia wyciskanie soku przy tłoczeniu owoców.

Wpływa na zwiększenie ilości wyciskanego soku oraz klarowność przyszłego wina. 

Dawkowanie: 2 ml na  1 litr soku / 1kg owoców (50 ml środka wystarcza na 25 L)

Stosowanie:  Dodaj do pulpy owocowej wymieszaj i pozostaw na 2 godziny. 

Powiązane produkty

Pożywka do drożdży 10g - Spirit Ferm

Pożywka do drożdży 10g - Spirit Ferm

Uniwersalna pożywka winiarska z wit. B. Pożywkę dodajemy do nastawu wina razem z drożdżami..

3.50zł

Prasa do Owoców 14L z koszem ze stali nierdzewnej

Prasa do Owoców 14L z koszem ze stali nierdzewnej

    Prasa ramowa do wyciskania soku ze wszystkich owoców, zarówno miękkic..

799.00zł

Worek filtracyjny do prasy 18L

Worek filtracyjny do prasy 18L

Spasowany z prasą ramowa lub śrubową o tej samej pojemności worek filtracyjny ułatwia uzyskanie soku..

39.18zł

Recenzje (0)


Napisz recenzję

Zła
Dobra