Twój koszyk jest pusty!
Cydr fermentujemy jak piwo (przeważnie do 8%) dlatego do cydrów używajmy drożdży, które dofermentują nam brzeczkę i dadzą klarowny trunek oraz podkreślą owocowy charakter naszego jabłecznik.
Drożdże do miodów pitnych powinny się charakteryzować dużą tolerancją na alkohol. Nastawy miodowe to nastawy gęste oraz wymagające dlatego odpowiedni dobór drożdży jest bardzo ważny.
W naszym sklepie uzyskasz idealnie dopasowane drożdże do potrzeb domowej fermentacji.
Suche drożdże aktywne do fermentacji białych win stołowych z zachowaniem naturalnego aromatu ow..
11.90zł
Suche drożdże aktywne o wysokiej tolerancji alkoholowej (17% obj.) i wysokiej tolerancji SO2 (2..
Suche drożdże do fermentacji cydru. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Fran..
4.90zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji miodów pitnych. Charakteryzują się wysoką aromatyczno..
8.50zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji win białych i czerwonych. Szczep szampański bay..
4.50zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji win musujących: białych oraz czerwonych na bazie szlachetn..
5.90zł
Suche drożdże aktywne dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay)..
Suche drożdże aktywne do fermentacji cydrów ujawniają pełen potencjał owocowy soku. Cydry ..
15.90zł
Suche drożdże aktywne do fermentacji miodów pitnych. Idealne do gęstych nastawów miodowyc..
15.40zł