Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Cydr i Miód Pitny 

Cydr to sfermentowany sok jabłkowy, który można nagazować jak piwo. Napój ten idealnie nadaje się do gaszenia pragnienia w upalne letnie dni. We Francji cydr nazywano kiedyś winem dla ubogich lecz doceniono jego walory smakowe. Dzisiaj cydr zwany również jabłecznikiem przeżywa swój renesans popularności. Zachęcamy wszystkich do własnej domowej produkcji cydrów. Cydrownictwo jest to kraina wielu możliwości, mieszania smaków, dodatków (płatki dębowe, przyprawy, zboża, słody). 

Surowca w Polsce nam nie brakuje, jesteśmy jednym z największych producentów jabłek na świecie. Korzystajmy z tego. W ofercie naszego sklepu czerwonygrzybek.pl producenci cydrów znajdą mnogość drożdży do fermentacji soku jabłkowego oraz wiele dodatków smakowych takich jak płatki dębowe i owocowe, przyprawy ( cynamon, kolendra, goździki ). Sprzęt jaki potrzeba do fermentacji cydru to fermentator, kapslownica i termometr. 

Miód Pitny stary, szlachecki trunek, który mocno zakorzenił się w tradycji polskich napojów alkoholowych. 

Inaczej zwany winem miodowym powstaje w procesie fermentacji rozcieńczonego miodu, często z dodatkiem ziół, sokó owocowych, płatków dębowych i owocowych oraz przypraw. 

Jeśli chcesz zrobić miód dwójniaka, trójniaka lub czwórniaka w naszym sklepie czerwonygrzybek.pl znajdziesz wszystko co do tego celu jest Ci potrzebne. 



Szukaj w podkategoriach