Twój koszyk jest pusty!
(1)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Cukromierz z potrójną skalą: SG, potencjalny alkohol, ilość cukru.
Cukromierz do piwa i wina mierzy poziom cukru w całej fermentacji. W miarę jak cukier zamienia się w alkohol, areometr powoli opada , a gdy przestaje opadać, fermentacja jest zakończona,
Zakres: 0,980-1.150 S.G. 0-341g / l cukru. 0-20% obj. zawartość pot.alcohol.
Długość: 24cm
INSTRUKCJA: Zanurz cukromierz w badanym płynie (moszcz, sok, brzeczka) delikatnie zakręć miernikiem, aby uwolnić pęcherzyki powietrza na szkle areometru, gdy zatrzyma się ruch hydrometru, odczytaj stopień zanurzenia. Ten cukromierz jest skalibrowany w 20 ° C (68 ° F), a jeśli temperatura cieczy jest niższa lub wyższa, odczyt gęstości grawitacyjnej należy skorygować zgodnie z poniższą tabelą:
SPECIFIC GRAVITY CORRECTION
Areometr jest oznaczony kolorami, aby wskazać ogólnie, gdzie rozpocznie się i skończy się fermentacja piwa lub wina.
Próbnik do wina/piwa 50cm – Pipeta grawitacyjna Próbnik do wina to idealne rozwiązanie do pobie..
49.00zł
Menzurka plastikowa do winomierza lub alkoholomierza. Menzurka laboratoryjna z podstawką ..
19.90zł
W skład domowego zestawu do mierzenia alkoholu wchodzi: Alkoholom..
59.99zł
Jestem zadowolny z cukromierza. Stosunkowo długi ułatwia dokładne odczytanie na skali. Plastikowe opakowanie skutecznie chroni przed stłuczeniem. Już kilka razy powędrował ze mną na pokazowe ważenie piwa i wciąż trwa przy mnie.
Tagi: alkoholomierz, winomierz, hydrometr, cukromierz, refraktometr, balingomierz