Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Alfa amylaza - enzym 10ml płynny

  • 9.50zł

  • Marka: Biowin
  • |
  • Model: α-Amylase Browin
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie


 

Enzym upłynniający skrobie.

  • Służy do przygotowania zacierów zbożowych z żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu.
  • Przydatny przy wyrobie wódek zbożowych oraz whisky i sake.
  • Duża wydajność - opakowanie 10 ml wystarczy Ci na 50 kg śruty, przy dawkowaniu 1 ml na 5 kg surowca.
  • Dawkowanie: 1 ml na 5 kg surowca.
  • Wydajność: na 50 kg surowca.
 

Sposób użycia: 

Proste użycie - do wody o temperaturze 85-95⁰C, dodaj wybrany surowiec w proporcji: 1 kg surowca na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj alfa-amylazę w ilości 1 ml na każde 5 kg zbóż lub ziemniaków.


W naczyniu podgrzej wodę do temp. 85-95⁰C, dodaj surowiec w proporcji: 1 kg na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj. Dodaj alfa-amylazę w ilości 1 ml na 5 kg surowca. Przed dodaniem rozpuść odmierzoną porcję enzymu w niewielkiej ilości wody dla lepszego rozprowadzenia w zacierze. Utrzymuj temperaturę mieszaniny na poziomie około 95⁰C w ciągu 1 h, stale mieszając. Po tym czasie zostaw zacier do wystudzenia, aż osiągnie temp. 30⁰C. Dodaj saszetkę z drożdżami gorzelniczymi, pożywką i glukoamylazą (np. TurboWhiskey i fermentuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu ok. 3-7 dni.

 

 

 

Powiązane produkty

Drożdze Gorzelnicze Alcotec - Whisky 73g

Drożdze Gorzelnicze Alcotec - Whisky 73g

    Drożdże Alcotec Whisky to profesjonalne drożdże z dodatkiem enzymu glukoa..

(2)

13.98zł

Pektoenzym 5g

Pektoenzym 5g

    Pektoenzym 5g   Enzym produkowany dla przemysłu spożywc..

3.50zł

Stożkowy worek filtracyjny 3L

Stożkowy worek filtracyjny 3L

Worek filtracyjny 3 litrowyDo filtrowania moszczu, wina, brzeczki. Idealny ..

19.90zł

Drożdze Gorzelnicze Alcotec - Whisky 23g

Drożdze Gorzelnicze Alcotec - Whisky 23g

Drożdże Alcotec Whisky Single Strain zawierają enzymy Amylazy (amyloglukozydazy). Enzymy Amylazy r..

18.00zł

Recenzje (2)

Michał Wąs 28.05.2019

Robiłem wódkę ze zboża.
Podgrzałem nastaw do 90 dodałęm alfaamylaze i ostudziłem do 60 i dodałem glukoamylaze poczekałem aż temperatura spadnie do 30 odseparowałem zboże i dodałem drożdży do whisky. Fermentowałem 5dni i na rury. Prosty aparat destylacyjny typu gar odstojnik i chłodnica ale pilnuje temperatur.
Wyszło genialne. Ale dodałem jeszcze trochę płatków dębowych i to jest to co misie lubią najbardziej. - Dzięki za ten przepis obsłudze sklepu. P.s. Następnym razem zrobie z dodatkiem palonych zbóż.

Wojtek 23.10.2018

Rozkłada skrobie na cukry fermentowane.
Wręcz konieczny przy destylacji zacierów z kukurydzy, ryżu lub zbóż.
Przydatny przy destylacji whisky i burbona.


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: Wine and Mash Enzyme