Twój koszyk jest pusty!
(2)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Enzym upłynniający skrobie.
Sposób użycia:
Proste użycie - do wody o temperaturze 85-95⁰C, dodaj wybrany surowiec w proporcji: 1 kg surowca na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj alfa-amylazę w ilości 1 ml na każde 5 kg zbóż lub ziemniaków.
W naczyniu podgrzej wodę do temp. 85-95⁰C, dodaj surowiec w proporcji: 1 kg na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj. Dodaj alfa-amylazę w ilości 1 ml na 5 kg surowca. Przed dodaniem rozpuść odmierzoną porcję enzymu w niewielkiej ilości wody dla lepszego rozprowadzenia w zacierze. Utrzymuj temperaturę mieszaniny na poziomie około 95⁰C w ciągu 1 h, stale mieszając. Po tym czasie zostaw zacier do wystudzenia, aż osiągnie temp. 30⁰C. Dodaj saszetkę z drożdżami gorzelniczymi, pożywką i glukoamylazą (np. TurboWhiskey i fermentuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu ok. 3-7 dni.
Drożdże Alcotec Whisky to profesjonalne drożdże z dodatkiem enzymu glukoa..
13.98zł
Pektoenzym 5g Enzym produkowany dla przemysłu spożywc..
3.50zł
Worek filtracyjny 3 litrowyDo filtrowania moszczu, wina, brzeczki. Idealny ..
19.90zł
Drożdże Alcotec Whisky Single Strain zawierają enzymy Amylazy (amyloglukozydazy). Enzymy Amylazy r..
18.00zł
Robiłem wódkę ze zboża. Podgrzałem nastaw do 90 dodałęm alfaamylaze i ostudziłem do 60 i dodałem glukoamylaze poczekałem aż temperatura spadnie do 30 odseparowałem zboże i dodałem drożdży do whisky. Fermentowałem 5dni i na rury. Prosty aparat destylacyjny typu gar odstojnik i chłodnica ale pilnuje temperatur. Wyszło genialne. Ale dodałem jeszcze trochę płatków dębowych i to jest to co misie lubią najbardziej. - Dzięki za ten przepis obsłudze sklepu. P.s. Następnym razem zrobie z dodatkiem palonych zbóż.
Rozkłada skrobie na cukry fermentowane. Wręcz konieczny przy destylacji zacierów z kukurydzy, ryżu lub zbóż. Przydatny przy destylacji whisky i burbona.
Tagi: Wine and Mash Enzyme