Twój koszyk jest pusty!
(2)
Pokaż innym zdjęcie produktu wykonane przez Ciebie!
Dobrze jest zobaczyć, jak różne produkty sprawdzają się "w akcji".
Sprawdzamy każde zdjęcie przed jego publikacją i zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia zdjęć lub komentarzy bez podania powodu.
Agar Agar stosowany w produkcji win domowych sproszkowany środek klarujący z alg morskich, który usuwa pewne zmętnienia win owocowych.
Małe ilości są wystarczające, aby usunąć trwałe zmętnienie, których nie można usunąć przez filtrację.
Agar można stosować również przy klarowaniu piw domowej produkcji.
Klarowanie piwa Agarem wydłuża refermentację w butelce o 2 tygodnie
Agar Agar jest stosowany w kuchni jako zamiennik żelatyny. Jest od niej dużo zdrowszy i wydajniejszy, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Sposób użycia i zastosowanie:
Zastosowanie: do klarowania win, do klarowania piwa, do zagęszczania sosów, dżemów. Do przygotowania ciast, kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej.
Dawkowanie: 5-20 g na 100 litrów wina.
Środek Klarujący na 25 litrów.Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie desty..
8.78zł
Środek do klarowania win i zacierów. Proces klarowania konieczny j..
4.50zł
Łatwiejsze tłoczenie soków - pektoenzym powoduje rozluźnien..
9.90zł
Żelatyna jest stosowana jako środek klarujący w sokach, moszczach i winach. Skutecznie usuwa zm..
11.90zł
Dzięki agar-agar nie muszę już rezygnować z jedzenia galaretek i deserów wymagających tężenia.
Dodam, że wystarczy podgotować kotlety sojowe z suszoną papryką słodką i przyprawami i zalać agarem - trochę gęstszym niż do galaretki, po 20 minutach gotowania ostudzić w foremce. Wyglądem i smakiem przypomina konserwę turystyczną a smakuje świetnie - dobra alternatywa dla wegetarian i wegan. Żaden mięsożerca się nie połapie że to jest roślinne!
Tagi: Klarowin, winoklar, klarowanie wina, filtrowanie wina,