Moje konto | Witamy! Załóż konto lub

Zadaj pytanie

Agar-agar 10g - Środek klarujący

  • 14.90zł

  • Marka: Arauner-Kitzingen
  • |
  • Model: Klarowanie wina
  • |
  • Stan magazynowy: Dostępny

Wysyłki i kurierzy
Zadaj pytanie



Agar Agar stosowany w produkcji win domowych sproszkowany środek klarujący z alg morskich, który usuwa pewne zmętnienia win owocowych.

Małe ilości są wystarczające, aby usunąć trwałe zmętnienie, których nie można usunąć przez filtrację.

Agar można stosować również przy klarowaniu piw domowej produkcji. 

Klarowanie piwa Agarem wydłuża refermentację w butelce o 2 tygodnie

Agar Agar jest stosowany  w kuchni jako zamiennik żelatyny. Jest od niej dużo zdrowszy i wydajniejszy, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

Sposób użycia i zastosowanie: 

Zastosowanie: do klarowania win, do klarowania piwa, do zagęszczania sosów, dżemów. Do przygotowania ciast, kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej.

Dawkowanie: 5-20 g na 100 litrów wina. 


Powiązane produkty

Środek Klarujący - Spirit Ferm Super Klar 24h

Środek Klarujący - Spirit Ferm Super Klar 24h

Środek Klarujący na 25 litrów.Klarowanie zacieru jest bardzo ważnym elementem w całym procesie desty..

(1)

7.22zł

Winoklar 10g/10L - Klarowin

Winoklar 10g/10L - Klarowin

    Środek do klarowania win i zacierów.  Proces klarowania konieczny j..

2.50zł

Pektoenzym 10 ml

Pektoenzym 10 ml

Pektoenzym 10 mlEnzym produkowany dla przemysłu spożywczego, szczególne zastosowania w produkcji win..

(2)

6.90zł

Żelatyna 10 g - Środek klarujący

Żelatyna 10 g - Środek klarujący

Żelatyna jest stosowana jako środek klarujący w sokach, moszczach i winach. Skutecznie usuwa zm..

7.90zł

Recenzje (2)

Wege 07.11.2018

Dzięki agar-agar nie muszę już rezygnować z jedzenia galaretek i deserów wymagających tężenia.

1 osób uznało recenzję za pomocną.
Anna 07.11.2018

Dodam, że wystarczy podgotować kotlety sojowe z suszoną papryką słodką i przyprawami i zalać agarem - trochę gęstszym niż do galaretki, po 20 minutach gotowania ostudzić w foremce. Wyglądem i smakiem przypomina konserwę turystyczną a smakuje świetnie - dobra alternatywa dla wegetarian i wegan. Żaden mięsożerca się nie połapie że to jest roślinne!


Napisz recenzję

Zła
Dobra

Tagi: Klarowin, winoklar, klarowanie wina, filtrowanie wina,